?

Log in

No account? Create an account
Behind The Scenes At Samsung - Pahavit's Universe

pahavit
Date: 7-23-2016 12:44 AM
Subject: Behind The Scenes At Samsung
Security: Public
Tags:chair, samsung, san jose
Behind The Scenes At Samsung


Samsung’s new R&D headquarters recently opened in North San José. The complex was designed to mesh with the city’s vision of a more urban, walkable future.  It is situated near a major light-rail line, and its campus includes public open space.

Situated on 9.4 acres, it is a 1.1-million-square-foot complex featuring a 10-story, twin-tower structure.  The architects decided to break down the vertical barriers that usually exist in tall buildings by creating what they call a “three-dimensional Main Street” with a central atrium space to encourage wider interaction and facilitate collaboration among Samsung staff.

The complex's eco-friendly design is noted for utilizing low-energy mechanical systems, thermal energy storage, the use of innovative LED lighting technology, and low-flow water fixtures.  There are also private green spaces accessible solely to employees in open areas in between stories.

Just prior to the official grand opening, D. and I took a look for ourselves a few months ago. On Wednesday, SPUR offered a behind the scenes tour for members, and I took a few pics of some of the non-secure areas (all interiors above the second floor were off-limits to cameras).


Inside the plaza between the two towers feels like looking up into the mothership.





It's very swoopy inside, looking up.





The boxy white exterior gives no hint to the glassy blue interior within.





An employee crosses the plaza, awash with reflected light, between the two towers.





Looking up at the mothership.





In this pic, the interior trusses creating an elevated bridge between the 2 towers can be seen.





Boxy chairs.  They look interesting, but I don't think they look very comfortable.





The fitness room.  Personal trainers and dietary experts are available to the employees.





The view from the fitness room is certainly pleasant.





What's a tech company workplace without foosball?





"Sky pocket parks," landscaped green spaces are found outside on every third floor.  One includes a putting green.







The cafeteria, open to the general public, serves breakfast, lunch and dinner.





One of the many skylights in the cafeteria provides ample natural light.





Every table sports a little bromeliad in a glossy red planter.





The dining room has several food stations that include a variety of cuisines.  We are told the food is pretty good, but we decide to get take-away from Vegetarian House for dinner instead.




.
Share | Link






browse
my journal
links
August 2017