?

Log in

No account? Create an account
Samsung Headquarters - Pahavit's Universe

pahavit
Date: 3-29-2016 12:08 AM
Subject: Samsung Headquarters
Security: Public
Tags:chair, cone, field trip, flower, grass, samsung, san jose, sign, window
Samsung Headquarters


On Saturday D. and I visited the brand-new Samsung R&D Headquarters in San José, which was designed to meet state-of-the-art LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) standards.

The facility is composed of a series of two-story office "buildings” stacked on top of one another and arranged in a ring, sandwiching a series of “green floors” with gardens and other amenities for employees that are part of an effort to re-introduce the natural environment in office architecture and to foster interaction and collaboration in the workplace. Or so the press kit tells me.

The ground-level campus is intended as a public space (created in return for getting a variance from the city on the height restriction), but someone forgot to tell the security guards there, who asked us if we were "badged employees" and stood around and watched us the entire time we were in the central plaza.

When informed that it was a public space, the guards stopped asking us to leave but told us we couldn't stand around, we had to keep moving.  It's hard to take photographs while moving (a certain amount of standing around is necessary for best results), but here's the pics I was able to get while there, before I became too tired to keep moving anymore and had to come home.


A basketball court next to the parking garage.  Why it's "handicapped blue," I don't know.





The side of the parking garage is camouflaged with screens decorated to look like printed circuits.







Stands of iris are part of a flood-control swale near the parking garage.





One of the cafés on campus.





A succulent garden nestles between 2 wings of the café pavilion.





The pavilion roofline makes a dramatic swoop.





Looking past a café toward the garage.





Viewing the tower from the courtyard.





Green chairs in the courtyard.







A plaza takes us up to the mothership, an oval of gleaming blue glass.







Looking back from inside the mothership.





The stark black and white façade along Tasman Dr. is softened by plantings of native bunchgrasses.





Windows of varying widths break up an otherwise monotonous rhythm.





The sun shines on Samsung.  For now.





Cones, again.  They are everywhere.





The wind combs through a green space of wild grasses next to the garage.




.
| Link






browse
my journal
links
July 2018